Wit vlak

 info@turtlesoftwash.nl       06- 37 44 72 99

Wat is Softwash?

Softwash is een veilige en revolutionaire methode voor het behandelen van uw exterieur. Hierbij kunt u denken aan het behandelen van daken, gevels, terrassen en hout. Dit is behandelen, omdat het meer is dan alleen ‘reinigen’. Het is een lagedruk methode dat organismes direct elimineert. Denk hierbij aan algen, schimmel, mos, meeldauw en andere bacteriën. In tegenstelling tot de ‘traditionele’ methodes als hogedruk reiniging, dringt Softwash diep in het materiaal door. Hogedruk reinigt slechts het oppervlak dat visueel wordt waargenomen. Softwash zorgt ervoor dat het tot diep in het wortelstelsel wordt gedood. Dit zorgt ervoor dat daken, gevels en terrassen weer als nieuw tevoorschijn komen. De organismes en bacteriën worden compleet verwijderd. Dit zorgt er voor dat oppervlakten veel langer schoon blijven. In tegenstelling tot de traditionele schoonmaakmethoden, zoals hogedruk reiniging. Daarom vergelijkt men Softwash ook wel eens met een vorm van ongediertebestrijding..

De geschiedenis van Softwash

Softwash is in 1992 ontwikkeld door AC Lockyer. Hij gebruikte zijn achtergrond in de tuinbouw om op een andere manier naar het probleem van algenstrepen te kijken. In plaats van traditionele hogedrukreinigers koos hij voor een volledig chemische benadering. Dit noemt men ook wel het ‘Mallard Systeem’. Sinds 1992 is de Softwash methode verder ontwikkeld. Hierdoor is het onder andere biologisch afbreekbaar. En nog belangrijker, richt het in tegenstelling tot andere methoden potentieel geen schade aan.

Softwash systeem

De voordelen

Het schoonmaken van daken, gevels, terrassen of andere buitenoppervlakten met Softwash brengt verschillende voordelen met zich mee.  

Het schoonmaken van uw ramen kan nog altijd via DeHult Glasbewassing. 

 

Icoon milieubewust

Milieu bewust

Er worden chemicialien gebruikt bij Softwash die biologisch afbreekbaar zijn. Ze breken binnen 20 dagen na contact met de buitenlucht af in koolstof, water en zout. Door het gebruik van lagedruk reiniging scheelt dit ook waterverbruik. Dit in tegenstelling tot hogedrukreiniging. Op deze manier dragen ook wij ons steentje bij aan het milieu.

Icoon langduriger schoon

Langduriger schoon

Softwash zorgt ervoor dat oppervlaktes langer schoon blijven. Algen, bacteriën, schimmels, mos en korstmossen doodt Softwash tot diep in het wortelstelsel. Softwash zorgt er ook voor dat stof, vuil, spinnenwebben en puin onder gecontroleerde druk verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat schoonmaken minder vaak nodig is. 

Icoon schadevrij

Geen schade

De Softwash methode is een lagedruk methode, waardoor de kans op schade aanzienlijk kleiner wordt. Dit in tegenstelling met hogedruk reiniging. Met hogedruk reiniging wordt de kans op lekkage groter. Dit kan gebeuren vanwege de enorme kracht achter hogedruk reiniging. Hierdoor kunnen de hogedrukstralen onder de gevelbeplating terecht komen.

Marktwaarde verhogen

Verhoogt marktwaarde

Het schoonhouden van vastgoed zorgt voor een mooi aanzicht. Maar ook zorgt het voor een hogere marktwaarde. Schoonhouden betekent namelijk ook onderhouden. Je hoeft op termijn minder vaak reparaties uit te voeren. Dit scheelt weer in de kosten. Een mooie manier om het rendement omhoog te brengen. 

Chat openen
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen wij je ergens mee helpen?